Blog

Weet jij hoeveel het kost?

BLOG | 9 december 2021

De geboorte, het huwelijk en het sterven zijn drie belangrijke en bepalende gebeurtenissen in een mensenleven. Aan elke mijlpaal zijn niet alleen de nodige emoties verbonden, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Bij een geboorte en huwelijk wordt dit doorgaans al maanden van tevoren nauwkeurig voorbereid. Kosten worden vergeleken en opties worden afgewogen om tot een weloverwogen keuze te komen. Is het dan eigenlijk niet heel raar dat we dit bij een uitvaart niet doen?

weet-jij-hoeveel-het-kost

Want eigenlijk doe je dat toch bij alle grote uitgaven? Als je bijvoorbeeld een huis gaat kopen, zoek je ook uit waar je de voordeligste hypotheek kunt krijgen. Een uitvaart is een flinke uitgave, maar de meeste mensen hebben geen idee wat het kost. Nu kun je wel een lijstje invullen op internet dat de kosten voor je berekent, maar meestal schrik je dan enorm van de prijzen. Vaak zit je dan rond de € 10.000,- terwijl de begrafenissen en crematies die ik verzorg gemiddeld tussen de € 4000,- en € 5000,- kosten.

Daarom adviseer ik ook altijd om van te voren gewoon die kosten eens op te vragen. Een overlijden komt meestal onverwachts en op zo’n moment is niet iedereen in staat om daar kritisch over na te denken en weloverwogen keuzes te maken. Het hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn. Zelfs met een heel klein budget kun je een mooi afscheid creëren.

Wat overigens ook nog steeds niet algemeen bekend is, is dat je vrij bent in de keuze van je uitvaartondernemer. Vanuit je uitvaartverzekering wordt er vaak een bepaalde ondernemer voorgedragen, maar je bent niet verplicht om daarmee in zee te gaan. Ook daarom is het zo goed om van te voren eens rond te kijken. Ervaren met wie je een klik hebt. Bel me daarom gerust een keer op om een afspraak voor een vrijblijvende indicatie van je wensenlijstje te maken. Dan kunnen we ook gelijk even kijken hoe je verzekerd bent en of de hoogte van het bedrag waarvoor je verzekerd bent nog bij je wensen past.

Jolanda Hijmans

Warm en persoonlijk

Jolanda Hijmans: ‘Omdat je een uitvaart maar één keer goed kunt doen, vind ik het belangrijk om alles in het werk te stellen om een warme en persoonlijke uitvaart te regelen die helemaal aansluit bij de wensen van de overledene én de nabestaanden. Alles is bespreekbaar en alles is mogelijk. Waarschijnlijk nog meer dan je denkt. Iedere uitvaart is uniek.’

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine

Deel dit bericht op:

Andere blogs

Uitvaarten in coronatijd

Het coronavirus heeft een impact op allerlei gebieden van de samenleving. Lees snel verder!

Lees verder

Afscheid van mijn moeder

‘Geen kind meer’, het lied van Karin Bloemen, werd bij het afscheid van mijn moeder gedraaid. Lees verder.

Lees verder

Ervaringen

Erg fijn en hartverwarmend. Denkt mee met de familie. Doet er alles aan om de wensen van de familie uit te laten komen, om er een mooi en warm afscheid van te maken.
Jolanda nogmaals bedankt.

- Jolanda

Wat een geweldige ervaring, Jolanda is de juiste vrouw voor dit beroep.
Ze heeft mij geraakt, maar op een warme manier bij mijn grote verdriet.
Jolanda heeft het verlies voor mij draagbaarder gemaakt omdat ze zoveel warmte in haar hart heeft. Dank je wel.

- Wolkje

Lieve Jolanda,

Soms schieten woorden simpelweg tekort om dank en ontroering uit te drukken..

Lieve roze groet,

Diana, Dorin en Marleen

- Diana

Maak een
afspraak

Warm & persoonlijk

Omdat je een uitvaart maar één keer goed kunt doen